MUURDOORBRAKEN

Soorten diensten
01
Draagmuur verwijderen

Wilt u wat meer ruimte in uw woning, dan is het wegnemen van een draagmuur vaak een mooi oplossing. Dit geeft direct na het verwijderen een meer ruimtelijk effect. Om dit effect te bereiken is enige kennis en speciaal gereedschap nodig om deze klus te klaren. Door jaren ervaring beschikken wij over deugdelijk gereedschap en hebben wij de kennis om dergelijke werkzaamheden goed en veilig uit te voeren.

02
Binnenmuur verwijderen

Niet alle muren in de woning zijn draagmuren. Toch om deze veilig en netjes te verwijderen bent u vaak speciaal gereedschap nodig. Daar komt bij dat wij over de kennis beschikken om te kunnen beoordelen of het wel of geen draagmuur is. Zodat er geen onnodig risico’s genomen worden voor/ tijdens het verwijderen. Denk bij dit soort muren aan wanden tussen de hal en keuken of tussen 2 slaapkamers.

03
Buitenmuur verwijderen

U wilt graag uw woonkamer verlengen, in vele gevallen is er dan een stalen ligger nodig die het metselwerk, soms een deel van de verdiepingsvloer opvangt. Daarnaast zal ook het gewicht van het dak van de uitbouw op de ligger terecht komen. Geheel afhankelijk van vorige punten samen met de grote van de opening bepalen de oplossing voor elke situatie.

informatie

Waarom een muurdoorbraak?

Veel jaren 60-70 woningen hebben een afgesloten keuken en zijn vaak aan de kleine kant voor de hedendaagse keukeninrichting. Dan wil men graag de muur vaak tussen de achterkamer en keuken weg hebben. Tja, hoe doe je dat dan want vaak is zo’n muur constructief, hetzij een stabilisatiewand, tussen steunpunt of een draagmuur. Ons ervaren team is gespecialiseerd in dit werk en uitgerust met speciaal gereedschap voor het uitvoeren van een dergelijke klus. In bijna alle gevallen realiseren we het gene wat de klant graag wil (tenzij dit om constructieve reden niet mogelijk is).

Ons team is in de meeste gevallen in 1 dag gereed. Ons team kan de muurdoorbraak compleet voor u verzorgen, maar als u zelf zaken wilt of kunt regelen ook geen probleem we maken graag een passende offerte voor u.

Hieronder zaken waaraan gedacht moet worden.

In veel gevallen is een constructieberekening gewenst. Deze kunt u zelf regelen maar wij kunnen dit ook voor u verzorgen. Indien wij dit regelen vragen wij van u de gegevens van uw woning bouwtekeningen etc. Mochten deze niet aanwezig zijn dan komen we langs om deze gegevens in kaart te brengen zodat onze constructeur kan uitrekenen wat voor stalenligger er in komt.

De meeste doorbraken die wij maken is tijdens verhuizing, als dit ook in uw geval is, is het raadzaam dit zo vroeg mogelijk te organiseren. Want het verwijderen van een muur geeft nogal wat stof of water overlast en u begrijpt ook wel dat met een kruiwagen met puin al zijn wij nog zo voorzichtig er ergens best een beschadiging kan optreden. Maar als de situatie zo is dat bijvoorbeeld de vloerbedekking/afwerking moet blijven dan kunnen wij deze voor u afdekken dit doen wij in 2 lagen. Eerst een laag afdekvlies en daarover houten platen welke op de naden aftapt worden.

Staat er bijvoorbeeld een mooie luxe keuken dan is het raadzaam deze af te schermen met een houten stofschot, ook deze kunnen wij voor u verzorgen, zodat uw keuken netjes blijft.

Verder is het raadzaam om alle elektronica en inboedel elders op te slaan en andere zaken als kasten banken goed af te dekken met plasticfolie.

De wanden dienen voor zover mogelijk vrij te zijn van installatieleidingen zoals elektra, water, cv, gas, UTP, coax en de draden van de thermostaat. Wij adviseren dit door een installateur te laten doen.

De leidingen hoeven niet uit de wanden gehaald te worden maar elektra dient in de centraaldozen los gekoppeld te zijn, water, cv, en gas dient afgedopt te zijn. Het komt voor dat er een thermostaat van de CV op de wand zit bespreek met uw installateur wat u hiermee wilt.

Container, voor het sloopafval deze kunt u het beste zelf regelen wellicht heeft u nog meer sloopafval of verpakkingsmateriaal van de verhuizing.

In het geval van een constructieve wand zullen wij minimaal een stalen liggerplaatsen indien nodig voor zien van kolom(men). Bij een binnenmuur welke niet constructief is kunnen we deze verwijderen zonder deze voorziening aan te brengen.

Liggers en kolommen worden meestal gemenied geleverd u dient deze zelf nog af te schilderen en of te omkleden.

Na het slopen en het plaatsen van de ligger ruimen wij ons materieel op een halen een bezem door de ruimtes echter er blijft altijd stof achter.

Wat anderen over ons zeggen;

Draagmuur verwijderen (2,90cm).
Goede communicatie en behulpzame en bekwame vakmensen. Nemen trots in hun werk en zijn eerlijk.

01-05-2023 | Bjorn de haan | groningen

Draagmuur verwijderen (3,6m2) + plaatsen Bint.
Super vakman! Contact was prettig. Klus is volgens planning en kwaliteit uitgevoerd.

11-08-2022 | Hannah groenwold | deventer

Binnenmuur(dragend) verwijderen en H-profiel plaatsen.
Vriendelijke, behulpzame, eerlijke, betrouwbare, vlotte werkers. Goede planning en prijsafspraak. Wij zijn zeer dik tevreden.

09-05-2022 | peters | steenwijk